Com molts de vosaltres ja sabreu, tinc un canal de YouTube. El primer que em diuen quan ho comento és: eh!, ets youtuber! Bé, no sé si tenir un canal et dóna la categoria de youtuber, perquè per ser un bon youtuber has de fer moltes i variades parides. I fer riure amics i amigues, està a l’abast només d’uns quants. En el meu cas, intento que sigui un canal amb un punt didàctic, que això se’m dóna millor crec. Explico proves de càmeres, coses de fotografia analògica, reflexions vàries, algunes sessions a l’estudi… És un petit calaix de sastre amb l’avantatge que ningú et diu el que has de fer. Només el que et vingui de gust explicar.

Fa uns dos anys vaig començar un repte. El repte consistia que l’audiència havia de triar un dels tres carrets de fotos analògiques caducat i llavors jo el gastaria i mostraria els resultats. No me n’anava jo a imaginar el que significa no complir una promesa a YouTube… Tot i ser un canal modest, vaig veure que sí, que la gent mira el que fas i ho te compte i per descomptat si no fas el que promets, la gent t’ho reclama!

Avui us porto el resultat final de repte, dividit en tres vídeos, on podreu veure la proposta del repte, la passejada per Girona on vaig fer les fotografies del repte i la part final on escanegem el carret a l’estudi i veiem els resultats. La veritat és que el resultat val la pena!, he tingut sort i el carret caducat de Kodak de 1993 ens permet veure Girona uns vint-i-set anys enrere amb uns colors fascinants digne dels millors carrets de color de la seva època, l’Ektar 25.

 

Espero que us hagi agradat el culebrot de tres episodis. De ben segur que si torno a fer un repte al meu canal, miraré de trigar menys!

Alex Salcedo – Fotògraf Girona. Fotografgia de producte, fotografia gastronòmica, fotografia publicitària a les comarques de Girona.