Si diguessim que la millor manera d’aprendre fotografia és practicar i practicar fins la sacietat, seria la resposta més breu però possiblement la més encertada. A base de prova i error a cada sessió i a cada reportatge sovint treiem més informació d’alló que no ens ha acabat sortint del tot bé que del dia que surt tot rodó. Però per sort, hi han altres maneres d’aprendre fotografia més ràpides, socials i engrescadores.

Aquí és on entren en joc els tallers de fotografia, classes, cursos, cursets, seminaris, workshops o el que sigui que tingui a veure amb estar amb gent i compartir coneixament. Podem trobar dos models de durada; per un costat tenim els cursos anuals on es sol donar una bona quantitat d’informació i per l’altre els de curta durada on normalment la informació és més específica. Sigui quin sigui el curs, considero que és la millor manera.

alex salcedo fotograf girona

Cursos de fotografia a Girona

En el meu cas, fins arribar a dedicar-me a la fotografia, he passat per totes les fases d’aprenentatge. Al principi com a autodidacta, absorbint tota la informació possible de blogs, webs i articles relacionats amb el tema. En aquesta fase s’apren molt de vocabulari, conceptes, idees de com funcionen les coses etc però sempre acaba sent una informació poc estructurada i confusa. La segona fase molt més important, va ser temps després en una escola de fotografia, on em van ajudar a organitzar conceptes i sobretot a aprendre metodologia. No menys importants son els tallers o workshops, on aprens conceptes molt específics i on sovint en treus informació molt valuosa.

En tot l’aprenentatge sempre hi ha un factor comú: compartir coneixaments amb gent inqueta i motivada. Aquí està la clau de tot plegat. L’efecte d’un grup motivat genera aquest aprenentatge en tota una experència on és fàcil i divertit assolir coneixaments.

Old medium format film camera focusing screen view.

Cursos de fotografia a Girona

Com a docent durants uns anys a l’ERAM (Escola de Realització, Audiovisuals i Multimèdia) i també com a docent impartint tallers i workshops, el meu objectiu principal és transmetre amb energia aquells conceptes realment importants per a què els alumnes avancin motivats a millorar la seva fotografia a Girona.

D’aquí va sorgir la idea dels tallers mensuals. Tallers compactes amb temàtiques concretes on els alumnes poden endinsar-se en aquells aspectes que volen millorar de la seva fotografia, de manera assequible i a l’abast de tothom. El proper taller serà a l’octubre, i serà un curs d’iniciació a la fotografia on aprendrem pas a pas els conceptes més importants per entendre com es fa una fotografia i quines coses s’han de tenir en compte. El curs serà a Cassà de la Selva a tans sols 10 minuts de Girona.

Així que si has llegit fins aquí abaix, t’animo a apuntar-te al taller!

IMG_1637