Kodak Ektar 25 de 1993 a Girona

Com molts de vosaltres ja sabreu, tinc un canal de YouTube. El primer que em diuen quan ho comento és: eh!, ets youtuber! Bé, no sé si tenir un canal et dóna la categoria de youtuber, perquè per ser un bon youtuber has de fer moltes i variades parides. I fer riure amics i amigues, està a l’abast només d’uns quants. En el meu cas, intento que sigui un canal amb un punt didàctic, que això se’m dóna millor crec. Explico proves de càmeres, coses de fotografia analògica, reflexions vàries, algunes sessions a l’estudi… És un petit calaix de sastre amb l’avantatge que ningú et diu el que has de fer. Només el que et vingui de gust explicar.

Fa uns dos anys vaig començar un repte. El repte consistia que l’audiència havia de triar un dels tres carrets de fotos analògiques caducat i llavors jo el gastaria i mostraria els resultats. No me n’anava jo a imaginar el que significa no complir una promesa a YouTube… Tot i ser un canal modest, vaig veure que sí, que la gent mira el que fas i ho te compte i per descomptat si no fas el que promets, la gent t’ho reclama!

Avui us porto el resultat final de repte, dividit en tres vídeos, on podreu veure la proposta del repte, la passejada per Girona on vaig fer les fotografies del repte i la part final on escanegem el carret a l’estudi i veiem els resultats. La veritat és que el resultat val la pena!, he tingut sort i el carret caducat de Kodak de 1993 ens permet veure Girona uns vint-i-set anys enrere amb uns colors fascinants digne dels millors carrets de color de la seva època, l’Ektar 25.

 

Espero que us hagi agradat el culebrot de tres episodis. De ben segur que si torno a fer un repte al meu canal, miraré de trigar menys!

Alex Salcedo – Fotògraf Girona. Fotografgia de producte, fotografia gastronòmica, fotografia publicitària a les comarques de Girona.


Ens estem preparant per un segon confinament?

Estem a finals d’un estiu estrany per a tothom. Almenys jo, tinc la sensació que és un estiu sense ser estiu. Amb ganes de gaudir-lo però amb l’ombra de la pandèmia sempre present allà on vagis. Sense l’estat d’alarma anterior del primer confinament, els governs autonòmics intenten capejar el temporal amb un patchwork de mesures improvisades, dia a dia. Mentrestant, les empreses dedicades al turisme dormen amb un ull obert, per si l’endemà torna a bufar el vent en una altra direcció. Moltes altres empreses han congelat la seva activitat fins al setembre i moltes altres no han pogut tancar per intentar recuperar una mica d’alè. Però jo em faig la següent pregunta: Ens estem preparant per a un segon confinament?

C0027T01

Amb l’experiència ja viscuda dels dos primers mesos de Fase 0 i una dura congelació de l’economia, l’amenaça d’un segon estat d’alarma aquesta tardor està present. En sóc conscient que és un missatge bastant pessimista, però sincerament ara per ara no hi ha motius objectius per canviar de parer. Per tant em pregunto sovint si n’haurem après alguna cosa de tot això (tema que ja he tractat en un anterior article) i si ens estem preparant per a una segona onada.

Crec que definir una estratègia adaptable és la clau de l’èxit, però en el fons, més que l’èxit ha d’existir una estratègia. En un altre article anterior vaig reflexionar sobre la digitalització de les empreses, que s’ha vist accelerada a causa de la situació actual. I part d’aquesta estratègia general i òbvia exigeix digitalitzar en fotografies els productes de les empreses. Com a fotògraf a Girona, intento remarcar molt la necessitat de tenir un material actualitzat i de qualitat del catàleg, productes, serveis, instal·lacions, etc de les empreses. Sense ser un entès en la matèria però fent servir una mica el sentit comú, penso que el que primer necessitaran les empreses per la seva estratègia seran fotografies, i per extensió un fotògraf a Girona que les faci.

C0007T01

Per desgràcia, hi ha molts sectors de l’economia que no poden digitalitzar els seus serveis i que realment la pandèmia ha ferit. Però en el relatiu a la imatge, que és al que em dedico, crec fermament que encara que no es pugui digitalitzar el servei o l’activitat, segueix existint la necessitat de comunicar correctament amb la fotografia. Per tant, ara és un bon moment per deixar definides les estratègies per un possible segon confinament.

Amb aquesta pregunta difícil de respondre a l’aire i amb totes aquestes incerteses a l’horitzó, haurem de ser capaços de seguir aquesta adaptació. Perquè en el fons, el que ens defineix al llarg de la història és evolució i adaptació.


Els paisatges del Covid-19 a Girona

Ara que ja estem reprenent la suposada nova normalitat i que els carrers i llocs es tornen a omplir mica en mica, m’agradaria recordar pels romàntics dels llocs buits com jo, els paisatges que ens deixa el Covid-19. Paisatges nets i diàfans que respiren tranquils, i que es poden expressar per si sols. Buits de gent, aquests llocs adquireixen un nou significat, diferent pel que havien estat pensats o dissenyats. Es converteixen en un perfecte decorat.

Alex Saledo Fotograf Girona 03 Alex Saledo Fotograf Girona 04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquests dies de confinament, tot i no poder voltar com a un servidor li agradaria, sí que he començat un petit projecte fotogràfic per documentar els meus dies de confinament. Perquè a diferència del ritme frenètic de creació d’imatges que tenim el dia a dia, per primer cop en molts anys aquests documents gràfics sí que tindran un cert valor. Perquè el moment ha sigut històric i esperem que únic. Com a fotògraf a Girona, he tingut la necessitat vital d’explicar en imatges el meu voltant, les meves vivències i els meus pensaments a través de la fotografia. Però sense avançar molt més d’aquest petit projecte de curta durada que molt aviat us ensenyaré, avui us porto un petit recull de paisatges, buits de gent, per simplement distreure una mica la vista i respirar tranquils, que no hi haurà ningú a menys de dos metres de vosaltres ;-).

Alex Saledo Fotograf Girona 08 Alex Saledo Fotograf Girona 07 Alex Saledo Fotograf Girona 01 Alex Saledo Fotograf Girona 06 Alex Saledo Fotograf Girona 02


La digitalització de les empreses – Fotògraf e-commerce a Girona

Afortunadament, els dies més difícils de la pandèmia sembla que ja han passat i ara és hora de començar a pensar en els següents passos. A causa d’aquesta aturada, la majoria de comerços s’han vist obligats a tancar i han vist com el seu mètode de venda tradicional s’ha vist compromès per la crisi sanitària. Això ha posat de manifest en molts casos la falta de digitalització de les empreses i, per consegüent, la impossibilitat de vendre els seus productes online.

Cataleg Onyar 006

En què poden consistir aquests següents passos? De ben segur que un d’ells i potser a parer meu el més important, és la necessitat de digitalització de les empreses a escala general. Tant per temes de teletreball, que tan de moda s’ha posat aquests dies i que ha creat prou controvèrsia, com per temes de e-commerce i botigues online. Alguns especialistes comentaven aquests dies que en l’àmbit digital ens hem vist empesos a una evolució de dos anys en dos mesos! Doncs ara és un must fer xerrades pel Zoom, fer webinars i demanar menjar a domicili online. I partir d’aquesta setmana, també fer cua per un gelat de la Bombonera a Girona

Una de les possibles vies per aquests comerços afectats, és el disseny i la implementació d’una botiga online. Però, malauradament, no n’hi ha prou en penjar unes fotos fetes amb el mòbil i esperar les vendes. Prèviament s’ha d’elaborar una estratègia per focalitzar els esforços i la inversió cap a bon port. I aquí és on entra la fotografia (entre molts altres factors, és clar).

Cataleg Onyar 023

Hem de tenir en compte que el primer contacte que tenen els nostres clients amb els productes que volem vendre són les fotografies. Per tant, una bona fotografia de producte garantirà una bona primera impressió i sobretot una bona retenció de l’audiència a la nostra botiga online. Normalment, per evitar distraccions de què volem vendre a la botiga online s’opta pel fons blanc pur, que té una bona integració posterior amb el disseny i és molt flexible per altres aplicacions. Però el fons blanc, tot i semblar una fotografia fàcil, és una de les tècniques difícils de controlar, perquè requereix bona tècnica tant d’il·luminació com d’edició. El producte ha de quedar ben representat, amb les proporcions correctes, el seu color real i un cert volum que el defineixi.

Des d’Àlex Salcedo Fotografia, oferim a les empreses de Girona un servei de fotografia integral per fer el salt digital a aquestes empreses que volen incorporar un ecommerce amb bones fotografies professionals. Així doncs, si heu arribat al final de l’article i heu llegit inclòs la falca publicitària que estic escrivint, no dubteu en contactar si teniu algun dubte sobre la fotografia e-commerce a Girona.


Inverteix en el teu negoci, inverteix en un fotògraf a Girona.

Aquest període d’incertesa ens planteja grans reptes un cop arribi al seu fi. Entre tots ells n’hi ha un que predomina sobre els altres: com serà la reactivació de l’activitat econòmica. Avui intentaré ser optimista (cosa relativament poc habitual) i vull pensar que tot anirà bé. Tot i que es viuran o s’estan vivint situacions límit a molts negocis, pot ser un període de reestructuració, replantejament, millora i mirada cap endavant. Aquesta inactivitat ens ha permès pensar una mica cap endins, veure com hem fet les coses fins ara i com volem que siguin. Tot i que la situació ha posat entre l’espasa i la paret a molts negocis, grans i petits, vull pensar que tot anirà bé.

IMG_0271 _V1A6963-Editar

Jo, com a fotògraf a Girona, crec fermament que una de les maneres per seguir serà invertint en els nostres negocis. De fet, molts aquests dies ja ho estem fent amb formacions en línia, auditories casolanes, balanços, etc. Perquè si alguna cosa té aquesta situació, és que ens dóna perspectiva, i això ho hem d’aprofitar. Crec fermament que serà important invertir en com ens comuniquem amb els nostres clients, amb missatges clars i directes allunyats de tot el soroll ambient. I com no podia ser d’una altra manera, la fotografia i el vídeo tenen un paper important i vital en tot aquest procés. Tenint en compte que gran part de la comunicació actual la fem a través de la fotografia i el vídeo, ara més que mai els negocis i les empreses necessiten destacar i comunicar correctament els seus valors i el que aporten a la societat, ja sigui amb els seus serveis, productes o propostes.

IMG_0273

alex salcedo fotograf girona

alex salcedo fotograf girona

Part de la meva feina com a fotògraf a Girona (repeteixo les keywords, per google ;-D) es basa a assessorar i aconsellar als negocis i a les empreses quina és la millor manera de comunicar-se amb els seus clients a través de les imatges. Crec que la imatge és un dels puntals de qualsevol empresa o negoci, així com d’altres puntals essencials com la pàgina web, el disseny, la comunicació, etc. Així doncs, la fotografia ens permet posicionar correctament el nostre producte o servei per davant de la competència deixant un missatge clar i concís de què es vol representar.

Vull ser optimista (cosa relativament poc habitual), i n’estic convençut que tot i les dificultats que viurem els mesos que venen, ens en sortirem!