Taller de fotografia: Retrat

De les coses que realment m’engresquen d’ensenyar fotografia, és parlar sobre fotografia. Després dels 4 anys que vaig fer de professor de Lightroom i Photoshop a l’Eram vaig pensar que era hora d’un punt i seguit amb el tema de la docència fotogràfica. Per això, em complau presentar-vos un tipus de formació dinàmica, compacte i de qualitat on s’aniran tractant diferents temes sobre fotografia. Temes que aniran des de introduccions a la fotografia, retoc amb photoshop, il·luminació fins a retoc professional o productivitat. Aquesta formació anirà distribuïda en forma de tallers d’1 mes de durada on s’alternarà la teoria, la pràctica i sobretot la visualització i la crítica (constructiva) d’imatges.

TALLER DE RETRAT

El primer taller que hi ha previst per aquest proper agost, serà de retrat fotogràfic . Els objectius d’aquest taller és fer una immersió al món del retrat des de tots els aspectes que el composen: il·luminació, composició, antecedents històrics etc…per d’aquesta manera aprendre i entendre les bases d’un bon retrat fotogràfic.

Els tallers seran de grups reduïts per poder garantitzar una atenció personalitzada i de qualitat. Per tant, abstenir-vos aquells que no tinguin ganes de pencar!

Alex Salcedo Fotograf Girona

Alex Salcedo Fotograf Girona

Privata

Alex Salcedo Fotograf publicitat girona

Alex Salcedo Fotograf Girona

Alex Salcedo Fotograf Girona

TEMARI

  1. Antecedents del retrat
  2. Esquemes d’il·luminació
  3. Composició
  4. Autors clàssics i contemporanis
  5. Combinació de llum ambient + flaix

DADES

  • Divendres de 18:30h a 21:30h
  • Lloc: Coworking Cassà de la Selva
  • Dates: 4, 11, 18 i 25 d’agost
  • Preu: 95€
  • Places lliures 3 de 8

Si teniu algun dubte i esteu indecisos o bé si voleu apuntar-vos i no perdre la oportunitat, poseu-vos en contacte sense cap compromís.

Àlex Salcedo Fotògraf Girona | info@alexsalcedo.cat | tel.605575186

 

 


Tornen les Food Truck a Girona

És impossible parlar de food trucks i no pensar en donar-nos un homenatge en forma d’atipada monumental. Torna el bon temps i les llargues tardes de sol i com no podia fallar, tornen les food trucks! El motiu del signe d’exclamació us el podeu imaginar perquè a qui no li agraden aquests camions, furgonetes, motos amb remolc, bicicletes de gelat, camions de repartidors o fins i tot remolcs de cavalls convertits en petits restaurants amb ofertes variades i atrevides. A l’atractiu del propi menjar de les food trucks, se li ha de sumar el tema del disseny, part importantíssima d’una food truck on el branding és el segell que les fa destacar. Colors llampants, llums de fira, logotips funky i tota mena de tipografies per no parar de mirar i fer que ens entrin ganes d’arrasar.

El que molt sovint deixa que desitjar, malaurament, son les fotografies dels seus productes, on sovint ens trobem una varietat de mals propòsits fotogràfics en forma de fotos mal il·luminades, mogudes, sense color i mal impreses. Per sort, sempre hi han uns exemples al mostrador que ens donen una guia més acurada del què menjarem. La fotografia dins de qualsevol branding, hauria de ser un punt clau a tenir en compte. Una mala fotografia desmereix un bon disseny, un bon producte i una bona proposta però en termes de negocis gastronòmics em reafirmo amb el què he dit multiplicat per deu. Qualsevol producte alimentari fotografiat, ha de tenir bon aspecte, estar fresc i acabat de preparar. Per sort un servidor amb només veure la paraula food truck ja li entra gana, molta gana.

Tornen les food truck a Girona, torna l’street food!

 

Si voleu conèixer els últims treballs de fotografia gastronòmica a Girona visiteu el meu portfoli

Àlex Salcedo – Fotògraf Girona. Fotògraf de producte, publicitat i gastronòmic.

food truck girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

Alex salcedo fotograf girona

 

 


Perquè sóc fotògraf?

La meva història amb la fotografia és poc nostàlgica o romàntica. No us espereu cap càmera heredada, ni cap familiar amb afició o professió per la fotografia. Tampoc us espereu cap anècdota al darrera ni tampoc un nen fotògraf prodigi com Jacques Herni Lartigue que només amb set anys ja havia fet història. Lo meu és més terrenal i domèstic, però no per això menys important o vital.

Diuen que quan alguna cosa t’ha de trobar, t’acaba trobant tard o d’hora. El meu cas va ser així, la fotografia va aparèixer per casualitat quan encara era estudiant d’arquitectura tècnica a Girona i va aperèixer per canviar-me la vida. Tampoc us espereu una il·luminació divina o cap revelació (això seria massa espectacular). La relació és va anar forjant mica en mica igual que ho fan els amors forts de veritat, que es fonamenten de moltes petites coses. Sovint penso què hagués passat si la hagués descobert abans, de quin fotògraf seria o què estaria fent actualment. Però no te cap sentit, perquè durant tot aquest camí anem adquirint experiències que ens fan ser qui som ara. Coses que ens enriqueixen d’una manera o altre i que donen forma a la nostra personalitat. Segurament el punt de inflexió va ser quan vaig entendre que tenia la necessitat vital de fer fotografies. Aquí és on vaig entendre que havia de dedicar-me a això, que el què realment em feia feliç era fer fotos.

Però l’endemà no em vaig llevar amb una càmera a la mà i mitja dotzena de clients. Vaig entendre que seria un procés més o menys llarg i que havia de prendre una decisió que em comportaria una etapa d’inversió, un cert sacrifici però sobretot formació. Aquí podríem entrar a debatre si en l’àmbit de la fotografia és necessària la figura de l’escola de fotografia o és millor la formació autodidacta. Personalment crec que és impossible deslligar l’una de l’altre. L’escola et dona eines i estructura la informació i l’altre et permet investigar i profunditzar en allò que més t’agrada. De fet, no conec a cap professional que li agradi la seva feina que no sigui un malalt de la formació autodidacta. Malauradament, la formació és un pas que molta gent es pren a la lleugera.

Per mi ser fotògraf no és cap moda. No faig fotos perquè queda bé, ni em dedico a això perquè és una feina popular. Tampoc ho faig per ser socialment acceptat. Sóc fotògraf perquè és realment el que m’agrada fer. Reconec que és simplificar-ho molt, però amb lo complicades que ens volen fer creure que son les nostres vides, és necessari una reflexió com aquesta. Al llarg de la vida dediquem moltíssimes hores a la nostra feina, com perquè aquesta no hagi estat gaudida.

Cal tornar a lo bàsic de cadascú, a trobar l’essència d’aquelles coses que ens fan vibrar.

 

Alex salcedo fotograf

Alex salcedo fotograf

 

 


La importància del volum i la textura

Un dels reptes més interessants alhora de realitzar una fotografia, més en concret en fotografia gastronòmica, és traslladar un objecte format per un munt de textures, superfícies i formes de tres dimensions en una cosa plana. Si a més hi sumem que aquests objectes, que son aliments, tenen colors, sabors i olors que combinats desperten un seguit de sensacions, el trencaclosques està servit! Però en fotografia, comptem amb dos grans aliats com son el volum i la textura.

Per una banda tenim la textura, que és la que ens desperta sensacions a través del tacte i que ens dona molta informació visual en una fotografia. Amb la textura d’una imatge, aconseguim recrear aquella sensació que tenim en el record, sense necessitat ni tan sols d’haver-ho tocat o sentit. En resum, la textura és la eina més potent per suggerir i estimular. Amb el volum podem fer-nos una idea del tamany que ocupen les coses però més important encara, és recrear-nos la sensació de tres dimensions. Combinant aquestes dues eines, convertim una simple fotografia d’un aliment, en una eina per estimular els records i fer treballar la imaginació, fins i tot per elevar un simple aliment en una escultura o gairebé una obra d’art de la natura.

Ja em parlat de les eines, però com les podem manipular? Com no podia ser d’una altre manera en fotografia, a través de la il·luminació. No em posaré a decidir quina és la importància de la llum en una fotografia perquè em sembla què és prou obvi, però podríem afirmar sense por a equivocar-nos ni un centímetre que la llum en una fotografia ho és tot. Per tant, a través d’allò que il·luminem (i sobretot d’allò que no il·luminem) podem crear textures i volums que ens despertin aquest impuls instintiu que tenim tots. A menjar!

Si voleu conèixer els últims treballs de fotografia gastronòmica a Girona visiteu el meu portfoli

Àlex Salcedo – Fotògraf professional a Girona. Fotògraf de producte, publicitat i gastronòmic.

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona

fotografo gastronomico girona


Darrera de la fotografia gastronòmica

Parlar de que la gastronomia està moda a Girona ja no és cap secret. Gràcies als pioners guardonats amb estrelles Michelin que han aconseguit col·locar Girona dins el mapa gastronòmic, la cultura sobre el menjar i el què mengem augmenta de manera considerable any rere any. Fruit d’això trobem un munt de restaurants joves però amb molta tradició al darrera que estan remant per algun dia ser el relleu dels seus consagrats mestres.

Avui en concret vull parlar del restaurant Bubbles de Girona, que dona vida les fotografies que faig per Pordamsa, empresa amb la que col·laboro actualment. Molts de vosaltres segur que el coneixeu i ja heu pogut degustar les meravelles de l’Àngel. Pels que encara no el conegueu, el Bubbles és un Gastrobar. Però que és un Gastrobar? Un Gastrobar apropa l’alta cuina a la tapa de sempre. Amb elaboracions molt estudiades i amb productes de nivell, el Bubbles reinterpreta el concepte de tapa afegint un toc de cuina moderna i creativa. Pot sonar a cliché dir cuina creativa però pels que coneixeu la cuina de l’Àngel, sabeu que em quedo curt!

En el petit recull de fotografies, podrem veure una mica a la creació i disseny d’aquests plats on més que una cuina és gairebé un laboratori ple d’aliments estrambòtics i estris que difícilment sabríem per a què serveixen. Un cop executats, amb una precisió quirúrgica, aquí és on entra la meva part del procés, que és la fotografia (tema del que més endavant en parlaré).

Si voleu conèixer els últims treballs de fotografia gastronòmica a Girona visiteu el meu portfoli

Àlex Salcedo – Fotògraf professional a Girona. Fotografia de producte, publicitat i gastronòmica.

Bubbles Girona

Fotograf Gastronomic Girona

Bubbles Girona

Fotograf Gastronomic Girona

Bubbles Girona

Fotograf Gastronomic Girona

Bubbles Girona

Fotograf Gastronomic Girona

Bubbles Girona

Fotograf Gastronomic Girona

Bubbles Girona

Fotograf Gastronomic Girona

Bubbles Girona

Fotograf Gastronomic Girona

Bubbles Girona

Fotograf Gastronomic Girona